Meny

Om oss som står bakom ISQMonline

Kristofer Block och Block Revisionskvalitet

Programmet är utvecklat av Kristofer Block tillsammans med mjukvaruföretaget Colix Systems AB med utvecklare med bakgrund från bl.a. bokföringsjätten och framgångssagan Fortnox AB. Kristofer har det senaste året vid sidan av att driva kombibyrån Block Revisionsbyrå i Höga Kusten satsats stort på kvalitetskonceptet Block Revisionskvalitet som ger små och medelstora revisionsbyråer stöd på olika sätt med kvalitetsfrågor. Bolaget erbjuder en form av Quality managerfunktion som alla stora byråer idag har men inriktad och nischad mot små och medelstora revisionsbyråer. 

Kristofer har genom sitt engagemang i FARs normgivningsgrupp för revision specialiserat sig på såväl revision i mindre och medelstora aktiebolag som standarden ISQM1 och hur kvalitetsstyrning fungerar. Under år 2022 har Kristofer hjälpt mer än 30 byråer av varierande storlek att designa och implementera deras kvalitetsstyrningssystem.

Erfarenheterna från det arbetet har han skrivit om i boken ”ISQM1 för mindre och medelstora revisionsbyråer – Utforma och införa ert kvalitetsstyrningssystem” Nu har han tillsammans med Colix Systems även tagit fram det ultimata verktyget för dokumentation av alla motåtgärder samt övervakning och utvärdering. Kristofer är även en populär föreläsare på FARs kurser ”avvikande revisionsberättelser” samt grundkursen i ISQM1.

Kristofer brinner för att hjälpa små och medelstora byråer att höja sin kvalitet. Programmet är en naturlig följd av detta engagemang där Kristofer genom sin kunskap om såväl hur standarden ISQM1 fungerar såsom ISA-regelverket kan ger er som byrå stöd att följa de regler ni behöver följa för att kunna lämna så bra rapporter som möjligt.

Genom applikationen som ägs av nystartade dotterbolaget ISQMOnline AB hoppas Block Revisionskvalitet kunna ge de små och medelstora redovisnings- och revisionsbyråerna perfekt stöd för att uppnå den relativt höga tröskel för att kunna bedriva en mindre eller medelstor byrå idag.

Colix Systems AB

Den tekniska plattformen som ISQMOnline bygger på är utvecklad av Växjöföretaget Colix Systems AB.

Colix Systems grundades 2017 av Jens Collskog och Peter Lindberg. Företaget har utvecklat en teknisk plattform för mobilappar och webblösningar för företag i olika branscher och andra organisationer. De båda grundarna har en omfattande bakgrund i systemutveckling och att driva tillväxtföretag. Jens Collskog är mest känd som en av grundarna till, och tidigare VD för, Fortnox AB, Sveriges ledande leverantör av webbaserade ekonomisystem. Peter Lindberg är en IT-entreprenör som grundat och drivit ett flertal bolag såsom Smartserver och Apirix och är hjärnan bakom Colix tekniska plattform. Vd för Colix Systems är Therese Lundstedt som har en bakgrund inom finans-, bygg- samt IT-branschen bland annat som VD för aktienätmäklaren Aktieinvest och senast som VD för det gröna byggbolaget Urbangreen.

Idag har Colix Systems kunder från bland annat bygg- och fastighetsbranschen, åkeri- och besöksnäringen samt bostadsrättsföreningar där kunderna köper Colix Systems SaaS-tjänst. Förutom SaaS-kunderna, som återfinns över hela Sverige, har Colix Systems även ett antal partnersamarbeten där ISQMOnline är ett.

I ISQMOnlines fall är den tekniska plattformen anpassad för revisionsbranschen och möjliggör bl. a. digitalisering av interna processer och HR-processer, vilket är självklara inslag i de motåtgärder som standarden ISQM1 ställer på revisionsbyråerna.

1 + 1 = 3

Block Revisionskvalitet AB och Colix Systems AB är säkra på att de är en så kallade perfect match där den ena parten tillför Sverigeledande kompetens kring såväl ISQM1 som aktuella revisionsfrågor och den andra parten kompetens kring utveckling av moderna och smarta applikationer. Detta för att tillsammans kunna skapa ett modernt och effektivt stöd för de fristående eller nätverksanslutna revisionsbyråerna att efterleva både ISQM1 och andra smarta målgruppsanpassade funktioner. Detta för att alla programmets kunder lättare ska kunna uppfylla den allt högre tröskel av regler som alla aktörer i branschen berörs av. Nu har de gemensamt tagit fram det ultimata verktyget för dokumentation av alla motåtgärder samt övervakning och utvärdering enligt ISQM1.

Följ med på vår gemensamma resa du med!

Boka demo

De fält med en stjärna bredvid är obligatoriska uppgifter, fyll i resten så gott du kan.

Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Önskar ni en privat demo av ISQMonline eller har övriga funderingar?

Kontakta oss via formuläret så återkopplar vi till er inom kort!

Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.